SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖLLVIKEN INNEBANDY
HELT VANLIGA STJÄRNOR.
HJ18 (P16) - Skånska Mästare 2013, 2014 & 2015

Höllviken IBF HJ18!

Höllviken IBF HJ18, Säsongen 2019/20. Killar födda 2001-2004. 

 
Kontakt: dennis@hibf.se
 
Skånska Mästare - för tredje året i rad!
2015-04-07 22:43
Skånska Mästare 2015!
Skånemästerskap 2015

 

Söndagen den 5 april, samling kl 10 i Kristianstad Arena. Taktikgenomgång och uppsnack i omklädningsrummet inför första matchen mot Engelholm. Detta Engelholm har blivit något av en skräckmotståndare för oss, vi har de senaste två åren spelat 6 matcher och har förlorat samtliga. De är inte bättre än oss, men deras spelstil passar oss av någon anledning helt enkelt inte... Skulle det bli revansch idag? 


Höllviken vinner första tekningen, spelar runt och efter ett mönsteranfall står det 1-0 till oss, det tog 13 sekunder! Glada miner på bänken och själv kände jag, yes idag blir det seger. Efter lite drygt 3 minuter får Engelholm straff, helt rätt dömd, och gör mål 1-1. Resten av 1:a perioden spelar vi riktigt dåligt och helt utan inspiration och Engelholm gör efter 12,25 1-2.


I andra perioden fortsätter vårt dåliga spel, trots det lyckas vi kvittera efter 7,03 men Engelholm ger sig inte utan tar återigen ledningen efter 12,14 vilket står sig matchen ut. Förlust igen 2-3 och vår dåliga svit mot detta lag förlängs ytterligare, samtidigt har vi nu satt oss i en situation att vi måste vinna de återstående två matcherna för att kunna gå vidare.

 

Match 2 spelas mot Malmhaug, ett lag som passar oss bättre och som vi slagit ganska övertygande de senaste mötena. När matchen blåses igång tar vi tag i taktpinnen direkt och skapar några bra chanser. Men efter 5,36 tar Malmhaug ledningen efter en snygg backhand. Vi låter oss inte nedslås utav detta utan fortsätter att jobba på och mellan minut 7 och 9 gör vi 4 mål, ledning 1-4. Därefter drar vi ner lite på tempot och låter Malmhaug göra 2 mål 3-4, vi kämpar in ett 5 mål och Malmhaug ett 4 på straff innan första perioden är slut.


I andra perioden kvitterar Malmhaug efter 10,25, deras glädje blir kortvarig då vi bara 25 sekunder senare tar ledningen på nytt och innan matchen är slut gör vi 5-7 i tom kasse. En betydligt bättre match från vår sida offensivt men det defensiva måste bli bättre om vi skall nå hela vägen.

 

Match 3 spelas mot Willands, ett lag som vi inte vet så mycket om mer än att de kommer att springa mycket och kämpa i 30 minuter. Här ser vi en klar skillnad på inställningen från vår sida. 0-0 efter första perioden är klart missvisande då vi är mycket bättre och vi skapar chanser i nästan varje anfall och vinner tillbaka många bollar på offensiv planhalva, Willands har bara några halvchanser. Vi fortsätter vårt offensiva spel i andra perioden och får nu lite utdelning, 0-3 efter 8 minuter. 11,21 in i perioden drabbas vi av en utvisning och Willands reducerar till 1-3. Detta blir det sista som händer och vi avancerar till semifinal, som även den kommer att spelas i Kristianstad arena den 6/4 mot Helsingborg.

 

Dag 2


Samling kl 15 inför matchen mot Helsingborg, det är ett lag som vi brukar spela jämna och täta matcher mot. Det blir precis så jämt och tätt som det brukar, vi har lite mer boll men de är giftiga i sina omställningar och duktiga på att utnyttja våra misstag. Helsingborg tar ledningen med 1-0 efter 13,42 vilket står sig till paus.


I andra rivstartar Helsingborg och gör sitt andra efter mindre än en minut. Vi reducerar 4,30 in i andra, men drabbas av en utvisning viket Helsingborg utnyttjar och gör 3-1 efter 9,50. Tufft läge, Helsingborg är duktiga på att försvara sig och spela på sin ledning. Nu gäller det att plocka fram lite vilja och trycka allt framåt. 


Vi tar time out efter 12,30 och plockar målvakten så fort vi får bollen under kontroll, tiden håller på att rinna ut men med 8 sekunder kvar lyckas vi trycka in en reducering i spel 6-5. Vid tekningen som följer stannar vår målvakt i båset och vi chansar allt framåt. Tekningen vinns tillbaka till vår ensamma back, som avancerar framåt samtidigt som övriga spelare rusar mot målet. Ett backskott lite turliga studsar, skott i täck där returen studsar ut till vår forward som slår in returen, 3-3 och 2 sekunder kvar!


Inget för hjärtsvaga det här men vi lyckas ta matchen till sudden som spelas i 5 minuter. Fortfarande lika och det blir straffar, fem var. Vi sätter 2 och Helsingborg 2, fortfarande lika och nu blir det sudden-straffar. Helsingborg missar sin och vi sätter vår, vi är vidare till final. Vi gör en bra match där vi har klart mer boll än Helsingborg men de har en riktigt bra målvakt och vi en hel del tur när vi lyckas reducera i slutet av matchen men sett till hela matchen är vi det bättre laget.

 

Final mot Åstorp, ett lag med många bra och individuellt skickliga spelare, men de har gått runt på färre spelare än vi och ser lite trötta ut. Vi spelar återigen bra, har mycket boll men skapar inte några riktigt bra chanser, Åstorp däremot är riktigt bra på att ta till vara sina chanser och efter 13,26 står det 3-0 till dem. Vi lyckas reducera med 14 sekunder kvar av perioden men uppförsbacken känns brant. I andra perioden spelar vi riktigt bra och skapar massor av målchanser men nu storspelar deras målvakt och radar upp fantastiska räddningar. Vi lyckas dock reducera 2 gånger och med 3 minuter kvar är det lika viket också står sig perioden ut. Nu 15 minuters sudden, här behöver vi inte mer är 2 minuter för att avgöra. 


Vinst igen för 3:e året i rad. Kan detta vara rekord?

SM-helgen
2015-03-22 21:00
En pokal som inte finns i allas prisskåp!
Innebandy är precis som de flesta andra sporter inte alltid rättvis. Det blev tydligt i helgen när vi var uppe i Kalmar för att göra upp om SM-guldet tillsammans med Jönköping, Granlo och Nykvarn. Nu vill jag inte låta som en dålig förlorare men våra förutsättningar kunde varit bättre (utan skador och sjukdomar som stört uppladdningen), och vi hade verkligen inte turen på vår sida när det behövdes som mest.

Jag tycker dock att vi tydligt visar att vi är ett av Sveriges absolut bästa P98-lag och vi faller med flaggan i topp. Det har varit en mycket trevlig och lärorik helg och vi kommer att återvända till Innebandyfesten.

Bra kämpat killar - ni var grymma! - och ett stort tack till alla supportrar på läktaren!

Nu tar vi nya tag och siktar på att ta hem det tredje Skånemästerskapet i rad under påskhelgen.

-----

I lördagsmatchen mot Granlo hamnade vi tidigt i 3-0 underläge men reducerade till 3-2. Andra perioden vinner vi med skotten 10-1 och har ett antal ramträffar - samt ett mål ”bortdömt” som domaren missade. I tredje perioden ökar vår press och vi har det mesta av spelet. Tyvärr är Granlo väldigt effektiva framåt och drar nytta av våra misstag och på den här nivån är marginalerna små. Ett misstag och det straffar sig direkt. Även om vi justerar siffrorna något slutar matchen 7-4 till Granlo. Matchprotokoll: extern länk

På söndagen stod Nykvarn för motståndet och det syntes på uppvärmningen att det var två lag som var besvikna efter lördagens förluster. Tändningen var inte på samma nivå vilket är både naturligt och förklarligt. En trevande inledning ökade snart i intensitet och båda lagen ville efter ett tag vinna bronset. Nykvarn får en 5-minutersutvisning och vi saknar inte lägen; vi får öppet mål vid ett par-tre tillfällen men bollen vill bara inte in. Under senare delen av andra och hela tredje perioden dominerar vi matchen totalt och det är i stort sett spel på ett mål. Trots detta så får vi inte in bollen och har massor av skott i ramen och skott som går precis utanför. Matchen går in i sudden death och vårt övertag fortsätter. Det finns inget som talar för något annat än seger för oss - bortsett från maximal oflyt. Det är bara ett lag på plan; IBK Höllviken. Även sudden slutar mållöst och matchen avgörs på straffar där Nykvarn drar det längsta strået. En historia vi alltför väl känner igen. Matchprotokoll saknas.

I slutet av december 2014 spelade vi final i Intersport Cup mot Jönköping. Den slutade oavgjort och fick avgöras i sudden. Drygt en vecka senare möter vi Jönköping igen, denna gången i Gothia-finalen. Den slutade oavgjort och avgjordes på straffar.

I dag tog Jönköping hem SM-guldet efter seger mot Granlo med klara 6-2. Hade vi stått för motståndet hade matchen garanterat blivit jämnare och mer spännande - och vi hade fått en mer rättvisande placering.

Vi gratulerar de svenska mästarna Jönköping till guldet och vi ser fram emot att möta er igen i någon final.
Silver i Intersport Cup - trots segermål!
2015-01-02 14:32
Det blev en trevlig uppvärmning inför Gothia och en kul avslutning på 2014 då vi på måndagen åkte upp till Olofström, för att spela Intersport Cup. Förutom en isande morgonkyla så bjöd dagen på roliga matcher, bad och bastu och många glada miner. Tanken var att låta laget umgås och ha kul och för en gångs skull inte känna någon press att vinna. Vi hade 17 spelare med oss och rullade på tre femmor i alla matcher, trots att speltiden endast var 2x15 minuter. 

Förutom Höllviken deltog ett gäng imponerande lag denna dag; Olofström IBK, IBK Vöikers, Jönköping IK, FC Helsingborg, Malmö FBC, CL98 och Tvååkers IBK. Vi tog oss igenom gruppen obesegrade (7-4 mot Tvååker, 2-0 mot Olofström och 5-4 mot CL98). I semifinalen fick vi möta Vöikers och lyckades vinna med 4-3 efter en jämn match. Finalen blev även den en jämn tillställning där vi ledde med 3-1 och förde matchen mot Jönköping. Tyvärr släppte vi in dem i matchen igen i andra halvlek efter ett par snabba mål och resultatet löd 5-5 efter ordinarie tid. Förlängningen (sudden) blev inte långvarig; en av Jönköpings spelare slog in bollen stenhårt framför vårt mål från hörnet, och träffade en Höllvikenspelares ben och bollen styrdes in i eget mål.

Trots detta var det allt annat än sura miner i omklädningsrummet efteråt, vilket var skönt.

I morgon beger vi oss till vårt femte Gothia-äventyr. De fyra första har alla slutat i A-semifinal och givetvis hoppas vi kunna bryta den trenden i år.

Resultat och målskyttar från Intersport Cup 2014:

Tvååker, 7-4 (vinst):
Felix Forsmark (Linus Bergström)
Linus Bergström (Axel Månsson)
Filip Särlöv (Alex Nilsson)
Philip Karlsson (Dennis Troedsson)
Axel Månsson (UA)
Axel Månsson (UA)
Alex Nilsson (Filip Särlöv)

Olofström, 2-0 (vinst):
Emil Widenborg (Axel Månsson) i PP
Jesper Axelsson (Linus Bergström)

CL98, 5-4 (vinst):
Fabian Holmkvist (Linus Bergström)
Filip Särlöv (Emil Widenborg)
Filip Särlöv (Elias Jannerdahl)
Elias Jannerdahl (Filip Särlöv)
Emil Widenborg (Axel Månsson)

Vöikers, 4-3 (vinst):
Emil Widenborg (Filip Särlöv)
Alex Nilsson (Linus Bergström)
Filip Särlöv (Dennis Troedsson)
Filip Särlöv (Elias Jannerdahl)

Jönköping, 6-5 (förlust):
Linus Bergström (Felix Forsmark)
Linus Bergström (Sven Albér)
Axel Månsson (UA)
Filip Särlöv (Axel Månsson)
Fabian Holmkvist (Axel Månsson)

Totalt:
#91 Filip Särlöv: 6+3=9
#73 Axel Månsson: 4+5=9
#19 Linus Bergström: 3+4=7
#70 Emil Widenborg: 3+1=4
#18 Alex Nilsson: 2+1=3
#50 Elias Jannerdahl: 1+2=3
#13 Fabian Holmkvist: 2+0=2
#8 Felix Forsmark: 1+1=2
#30 Dennis Troedsson: 0+2=2
#7 Jesper Axelsson: 1+0=1
#15 Philip Karlsson: 1+0=1
Höllviken vidare till SM-finalerna!
2014-12-01 14:33
Som första lag i IBK Höllvikens historia står det nu klart att vi är ett av fyra lag som gör upp om SM-titeln på Innebandyfesten. Detta efter en minst sagt spännande helg i Halörhallen, där sex lag kämpade om den åtråvärda platsen. De gästande lagen var FC Helsingborg, SST NET Landskrona IBK, Pixbo Wallenstam IBF, Linköping FBC och Warberg IBF.

Ett stort grattis till alla spelare i laget och ett lika stort tack till alla föräldrar och supportrar som hjälpte oss att genomföra detta arrangemang med så lyckat resultat. Tack också till alla gästande lag som såg till att göra detta till en så spännande helg.

Nu njuter vi av framgången men laddar om batterierna inför helgens matcher. Innan vi åker till Kalmar i mars så siktar vi på att vinna både Intersport Cup i Olofström samt Gothia Cup och givetvis att hålla en hög tabellplacering i våra serier.

Truppen som gjorde resan:
IBK Höllviken (USM P16)
1. Razmuz Danielson (16 år) Målvakt
7. Jesper Axelsson (16 år) Back
8. Felix Forsmark (16 år), lagkapten, Back
12. Sebastian Melin (15 år) Forward
13. Fabian Holmkvist (16 år) Back
15. Philip Karlsson (15 år) Forward
18. Alex Nilsson (16 år) Forward
19. Linus Bergström (16 år) Forward
20. Ted Gullander (15 år) Back
25. Sven Albér (16 år) Forward
28. William Folkesson (16 år) Forward
30. Dennis Troedsson (16 år) Back
40. Felix Palmqvist-Wilke (16 år) Forward
50. Elias Jannerdal (16 år) Forward
70. Emil Widenborg (16 år) Back
73. Axel Månsson (16 år) Forward
88. Oskar Norstedt (16 år) Forward
89. Oscar Miller (15 år) Back
91. Filip Särlöv (16 år) Forward
Tränare Erik Hensfelt
Lagledare Fredrik Melin
Lagledare Michael Bergström


Helgens matcher i korthet:

Gruppspel (Grupp G + H)

Första matchen spelades kl 10.00 på lördagen mellan Höllviken och FC Helsingborg. Höllviken var det lag som mest bjöd upp till dans medan Helsingborg backade hem och försvarade sig. Bollinnehavet var säkert 70-30 men effektiviteten var inte mycket att hänga i granen och de gånger Höllviken väl tog sig igenom försvaret, så storspelade Helsingborgs målvakt. Helsingborg tog till vara på Höllvikens misstag och kontrade sig matchen igenom och vann till slut med 5-3. Matchprotokoll: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=91570

Andra matchen spelades kl 11.30 mellan SST NET Landskrona IBK och Pixbo. Även detta blev en jämn tillställning och det var många - förutom undertecknad - som imponerades av Landskronas unga killar (flertalet födda 1999 och 2000). Första perioden slutade mållös, andra perioden slutade oavgjort och det var först i 9:e matchminuten i tredje perioden som Pixbo lyckades sätta det avgörande målet. Matchen slutade 3-2 till Pixbo. Matchprotokoll: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=91567

Tredje matchen för dagen spelades kl 13.00 mellan FC Helsingborg och Warberg IBF. Precis som föregående matcher blev detta en jämn och hård match. Helsingborg tog ledningen snabbt i matchen men drygt åtta minuter senare, kvitterade Warberg. Andra perioden började som första med ett snabbt mål, men denna gången var det Warberg som tog ledningen. I tredje perioden tog det bara 30 sekunder innan Helsingborg jämnade ut matchen och lagen följdes sedan åt. Helsingborg gjorde sista och matchvinnande målet med 7 minuter kvar. Matchen slutade 4-3 till Helsingborg. Matchprotokoll: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=91571

Fjärde matchen spelades kl 14.30 mellan Pixbo och Linköping - två lag som många var nyfikna på eftersom båda lagen var en "ny bekantskap" för de flesta. Denna matchen skiljde sig inte från de tidigare och det var en spännande kamp mellan två lag som spelade publikvänlig innebandy. Pixbo drog till sist det längsta strået och vann med 3-2. Matchprotokoll: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=91568

Den femte matchen spelades kl 16.00 mellan Höllviken och Warberg IBF. Höllviken var minst sagt revanschsugna efter förmiddagens förlust mot Helsingborg och en seger var ett måste för att spela slutspelet på söndagen. En del taktiska justeringar gjordes och det gav omgående resultat. Efter sex minuter in i första perioden ledde Höllviken med 3-0 och Warberg fick inte alls igång sitt spel. Detta ledde till att det blev lite irriterat på planen och domaren fick ta en dubbelutvisning för att markera. Höllviken fortsatte dock att skapa lägen framåt och hade efter ett par minuter in i andra, ledningen med 6-1. Matchen slutade till sist 7-3 till Höllviken. Matchprotokoll: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=91572

Den sjätte och sista matchen spelades kl 17.30 mellan Linköping och Landskrona. Linköping var säkert favorit för de flesta men det var Landskrona som öppnade bäst med ett par riktigt farliga lägen. Första perioden blev en jämn kamp där båda lagen gjorde allt de kunde för att få hål på motståndarnas målvakt men där de sistnämnda vann. Det var först i andra perioden som Linköping kunde få in ett par bollar. Landskrona imponerade än en gång på publiken och även om matchresultatet visade 6-0 var det inte en rättvis bild av matchen. Matchprotokoll: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=91569

Regionslutspel Söder

På söndagen var det så dags för själva slutspelet och först ut stod Pixbo mot Höllviken i semifinal 1. Höllviken fick den öppning som alla vill ha med ett tidigt ledningsmål. Det dröjde inte mer än drygt fem minuter innan Pixbo kvitterade. I andra perioden drog Höllviken på sig en 5-minutersutvisning och Pixbo fick ett drömläge att dra ifrån. Höllviken spelar dock ett fantastiskt bra boxplay och Pixbo hade nog inte mer än ett avslut på mål. Det var nog snarare så att Höllviken var närmare ett ledningsmål än Pixbo. När väl Höllviken blev fulltaliga så kom tre snabba mål som blev matchavgörande. Från 1-1 till 1-4 på mindre än fem minuter tog musten ur Pixbo. När sedan 1-5 sattes så kändes matchen avgjord. Pixbo reducerade bara fem sekunder senare men matchen punkterades helt när Höllviken satte 2-6 i öppen kasse med 30 sekunder kvar. Matchprotokoll: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=91983

I semifinal 2 mötte Helsingborg Linköping men tyvärr var jag inte på plats för att se matchen. Helsingborg fortsatte sin effektiva taktik med att backa hem och kontra och ledde efter första perioden med 2-0. Linköping kom dock tillbaka i andra och gjorde det hela till en spännande och jämn match. Slutresultatet skrev till 4-3 i Helsingborgs favör men där eftersnacket kom att handla mycket om ett domslut i slutet av matchen. Matchprotokoll: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=91982

Final

Finalen blev en repris på helgens första match mellan Höllviken och FC Helsingborg. Höllviken var bättre förberedda på den försvarsmur som man visste Helsingborg skulle ställa upp, och taktiken ändrades därefter. Fler skott utifrån, hårdare jobb på mål och framför allt att inte tappa några bollar på mittplan. Matchbilden liknande inledningsvis den man såg i första matchen men Höllviken sköt betydligt mer och såg till att ha trafik framför Helsingborgs målvakt. Det var dock på en snabb omställning som Höllviken tog ledningen med 1-0, 10 minuter in i första perioden. Detta var ett förlösande mål som ytterligare gav Höllviken luft under vingarna. I andra perioden ökar Höllviken ut sin ledning till 3-0 och det kändes som att matchen var under kontroll. Matchen var dock långt ifrån över och är det någon sport det vänder snabbt i, så är det innebandy. Tredje perioden bjöd inledningsvis på ett mer böljande spel från båda lagen men halvvägs in så lugnade Höllviken ner tempot och återtog kontrollen. Det tvingade Helsingborg att chansa mer och när de plockade ut målvakten så slog Höllviken in 4-0 med 15 sekunder kvar av matchen och saken var klar. Helsingborg gjorde dock ett tröstmål med en sekund kvar av matchen men Höllviken stod till sist som vinnare. Matchprotokoll: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=91984
Förlust mot FCH
2014-11-09 17:51
Det finns inga roliga förluster men det finns de som är lättare och de som är svårare att acceptera. Att förlora mot Helsingborgs JAS-lag med 5-8 tillhör i mina ögon en av de lättare, med tanke på att vi är ett lag bestående av spelare födda 98-99. Dessutom gör vi långt ifrån vår bästa match, så det finns mer att ge vilket vi förhoppningsvis kan visa i returen.

Vi lärde oss dock mycket i dagens match och har nu en del att jobba med. Precis som tidigare har vi ytterst svårt att hantera ett underläge. Vi blir stressade, tappar fokus, glömmer bort taktiken och blir ängsliga. 

Trots detta ser vi också vilken grym inställning några av spelarna har och de krigar på i varenda närkamp, vilket vi givetvis tar med oss och hoppas att det smittar av på alla. 

Nu tar vi nya tag och laddar om inför torsdagens match mot Malmö FBC. Då vill vi ha tre poäng med oss hem till Höllviken.

Truppen bestod idag av:

Razmuz Danielsson
Marcus Gustafsson
Jesper Axelsson (1 mål)
Felix Forsmark (K) (1 ass)
Sebastian Melin (1 ass)
Fabian Holmkvist
Philip Karlsson
Alex Nilsson
Linus Bergström (1 mål+1 ass)
Ted Gullander
Sven Albér (1 ass)
William Folkesson (1 mål)
Dennis Troedsson
Felix Palmqvist-Wilke
Emil Widenborg (1 mål+1 ass)
Axel Månsson (1 mål)
Oscar Miller
Filip Särlöv (2 utv. min)

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer