SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖLLVIKEN INNEBANDY
HELT VANLIGA STJÄRNOR.

4 LANDSLAGSSTJÄRNOR FRÅN HÖLLVIKEN SPELAR VM-KVAL 3-7 FEBRUARI!
2016-01-29 09:14

Mellan den 3-7 Februari spelas VM-kvalet som ska ta fram de lag som ska spela VM i Riga 3-11 December. I Europa spelas det sex kvalgrupper där de två bästa lagen i varje grupp samt de två bästa treorna kvalificerar sig för VM.


I kvalgrupp tre är det en minst sagt speciell situation för oss i Höllviken Innebandy, då vi har hela fyra representanter på plats. Inte nog med det så bor dessa personer tillsammans, är uppvuxna tillsammans och representerar två olika landslag. De vi pratar om är klubblegenderna Fredrik Theander, Alexander Nilsson, Michael Andersson och Julian Nihlén. I deras grupp gör Schweiz, Tyskland, Polen, Spanien, Storbritannien och Georgien upp om VM-platserna där Schweiz är stora favoriter följt av Tyskland.  


Hur kommer det sig att dessa fyra urhöllvikare, barndomskompisar och sambos ska representera Storbritannien och Tyskland i detta VM-kval och slåss om de åtråvärda VM-platserna? Hemsidan tog sig ett snack med våra legender för att redan ut en hel del frågor!


Fantastiskt roligt att ni alla ska ner till Polen och spela ett spännande VM-kval. Hur kommer det sig att ni ska ner dit och vilka roller har ni?


Fredrik: Ja det ska bli spännande att komma ner till Polen. Min roll i laget är som tränare med Alexander. 

Vi fick denna chansen på grund av att vi lärt känna två andra stjärnor i laget, Kaj Jones och Staffan Taylor, som tillsammans med Mike nämnde våra namn för förbundet. 


Alexander: Det ska bli fantastiskt spännande och kul att få komma ner till Polen och få möjligheten att testa på nya uppdrag! Jag har en roll som tränare för Storbritannien tillsammans med Fredrik. Michael: Jag har spelat i Storbritanniens landslag sedan 2011 och detta blir mitt andra VM-kval. Mitt uppdrag i det stundande Vm-kvalet är att vakta Storbritanniens kasse.Julian: Efter att ha haft kontakt med Tyska landslaget nu ett tag och med några träningsmatcher spelade så kom uttagningen och jag ser väldigt mycket fram emot att representera Tyskland i VM-kvalet. Min roll är forward!Det är minst sagt en speciell situation då ni alla fyra bor tillsammans, uppvuxna med varandra och alltid bott i Höllviken. Hur går snacket hemma i "landslagshuset" inför kvalet? Mycket gliringar och psykningar?


Fredrik: Jo det är ganska intressant när vi spenderar så mycket tid tillsammans. Visst blir det en hel del psykningar till Julian från Team Storbritannien och vi håller inte direkt igen med tanke på att det ändå är ett VM kval. Han ska ju såklart  veta att många ögon kommer vara på den "Helt Vanliga Stjärnan" och hans bågskott.


Alexander: Haha, nej det har faktiskt varit mestadels skönt snack hemma hos oss. Men nu börjar det dra ihop sig, någon psykning blir det garanterat innan matchstart! Michael: Lite overkligt är det faktiskt när man tänker på hela situationen. Julian har fått ta rätt mycket psykningar från oss andra i huset. Allt för att försöka få honom ur balans och ge honom lite nervösa handleder, men annars är allt som vanligt i SSL-huset (numera Landslagshuset). Vi känner varandra så pass bra att veta vart gränsen går. Vi har delat många fina innebandyminnen tillsammans och detta kommer bli ännu ett sådant.Julian: Haha ja det är lite speciellt! Ännu mer speciellt nu när även Fredrik och Alexander ska med, riktigt kul! Har försökt bestämma med Mike om vilken sida han ska öppna upp när jag skjuter, men det har än så länge gått sådär. De har väl psykat lite med punktmarkering osv, men det gör det bara roligare!Om vi börjar med dig Michael (målvakt i vårt div. 3 lag) så har du representerat Storbritannien under ett antal år. Vilken koppling har du dit? Hur många landskamper har du gjort? Vad är er största framgång?

Min mor kommer från Sheffield, England och därav har jag förmånen att representera Storbritannien. Jag är nog uppe i 11-12 landskamper nu. Under den tid jag har varit med så är väl vår största framgång när vi slog Frankrike med 3-4 i en trenationsturnering. Stämningen var magisk!Vilka spelare spelar i ert landslag? Är det många av dem som bor i Storbritannien eller spelar de flesta och är uppvuxna någonstans i Sverige/Finland?


Vi har en ganska bra blandning i vårt lag där ungefär hälften är bosatta i Storbritannien och hälften har dubbelt medborgarskap. Spelarna med dubbelt medborgarskap är bosatta i Sverige, Schweiz eller Finland.Vilken nivå skulle du säga att ert landslag håller?

Det är svårt att säga med tanke på att Storbritannien är ett "ungt" land vad gäller innebandyn. Laget är i konstant utveckling varje år och alla spelare är grymt engagerade och har en otrolig vilja att bli bättre. Men vi ser oss såklart som "underdogs" och vi kommer möta väldigt bra lag.


Så jag låter bli att sätta någon nivå på oss än. Innebandyn i Storbritannien har långt kvar innan man kan börja jämföra sig med toppen men med mycket hjärta och små steg så tar vi oss framåt. Tyvärr finns inte samma engagemang eller möjligheter till inomhussporter  i Storbritannien jämfört med andra länder. Men precis som i många andra länder så börjar sporten ta fart och det blir allt fler utövare. Fredrik Theander och Alexander Nilsson, nuvarande tränare för vårt damlag och du Fredrik även spelare i vårt div. 3 lag. Hur i hela friden fick ni uppdraget som förbundskaptener för Storbritannien?

Ja man undrar ju lite hur man tar det steget som vi gjort. Vi har ju varit tränare båda två i många år i ett antal lag och i olika idrotter. Som jag skrev innan så har vi fått bra kontakt med några av spelarna i laget och när laget behövde ny tränare så kom våra namn på tal. Efter det kontaktade förbundet mig och Alexander och nu står vi här. Om jag förstått det hela rätt så fick ni uppdraget ganska nyligen. Hur bra koll har ni på spelare och hur tar ni ut truppen?

Ja det är helt rätt. Detta blir en ganska speciell turnering då vi som tränare inte kommer få så mycket tid med spelarna på planen innan första matchen. Vi har ju dock tur som har så nära kontakt med framförallt Mike, men även Staffan Taylor och Kaj Jones, som gett oss mycket info om hur de lagt upp laget innan, spelsystem och annat smått och gott om laget. Vi följde ju även Mike varje match i förra VM-Kvalet då vi tog med oss mycket info om laget och såklart kollar vi gamla matcher på video.Julian Nihlén (nu i Malmhaug och i vårt div. 3 lag på dubellicens) du ska för första gången representera Tyskland i ett VM-kval. Hur många landskamper har du gjort och hur känns det att representera Tyskland?

Är ju ny i laget, så det har hittills endast blivit 3 landskamper. Det är verkligen en speciell känsla att representera landslaget. Fantastiskt kul! Hur kommer det sig att du spelar i det tyska landslaget?

För det första är min mamma tysk, vilket gör mig halvtysk. Efter att länge övervägt att ta kontakt så pratade jag lite med Holtz, tysk-svenska stjärnan som just nu avvaktar med spel i landslaget, men det var väl på den vägen som det tog fart.Ni är, tillsammans med Schweiz, favoriter till att ta de två VM-platserna. Hur går snacket i truppen och vilka förväntningar har ni?

Förväntningarna och tanken är definitivt att knipa andraplatsen och avancera. Schweiz blir såklart en nöt att knäcka... Vi har däremot vår nyckelmatch på fredagen mot Polen, där jag tror andraplatsen avgörs. Polen med hemmapublik är absolut ingen lätt uppgift med en uppgift som vi ska klara av.Vilken nivå skulle du säga att det tyska landslaget håller och i vilka klubblag spelar de flesta spelarna?

Nivån i laget tycker jag, lite förvånande, ligger på en hög div-1-nivå. Ett par spelar i Tysklands 2-3 bästa lag, och någon i Finland. Annars är vi 3 som spelar i Sverige och resten i Schweiz.Hur laddar respektive landslag upp?


Fredrik/Alexander/Mike: Storbritannien är ett grymt taggat lag och spelarna kommer göra allt för varje mål och poäng. Det skjuts mycket slagskott hemma i de brittiska vardagsrummen och i "Landslagshuset" står båda tränarna och skjuter direktskott på en fokuserad Michael Andersson. Julian står själv och dribblar i ett hörn. Julian: Vi samlas på söndag, 3 dagar innan det drar igång, och tränar söndag, måndag, tisdag. Tror det blir mycket att gå igenom under dessa dagar. I övrigt blir det nog väldigt lugnt.Slutligen - hur slutar kvalet och vilka två lag tar sig vidare?


Fredrik: Vi tror att Schweiz är topptippade. Men det kommer nog bli en tuff match mellan Tyskland och Polen om andraplatsen. Men med tanke på att Julian är en het poängkung så tror vi Tyskland drar längsta strået och tar hem andraplatsen. Vad gäller oss så har vi mål att vinna mot Spanien och ta poäng mot Polen. Sen är jag ganska säker på att vår egna stjärna Staffan Taylor gör sin patenterade "snurr-fint" och stänker in 2 kassar mot Tyskland och chockar deras försvar. 


Alexander: Schweiz vinner, sen blir det nog jämnt mellan Tyskland & Polen. Tror Tyskland kniper 2:a platsen tillslut. 


Michael: Schweiz tar förstaplatsen utan vidare problem sen blir det jämt men Julians Tyskland och Polen men Tyskland plockar andraplatsen. Polen går vidare som bästa trea. Vi siktar på att slå Spanien och lägga oss före dem i tabellen och samtidigt plocka lite rankingpoäng inför nästa VM-kval.


Julian: Tyskland och Schweiz går vidare. Storbritannien kommer också ha kul - Det viktigaste är ju att delta! =)


Nyhetsarkiv
HIBF startar akademi2024-04-10 09:45
Marketpeople ny partner!2024-04-03 08:23
Seriesegrare!2024-03-25 17:29
Publikmatchen 20242024-03-05 08:22
Årets vinnare!2024-02-21 13:08
2024-02-20 14:40
Nu fyller vi sargen!2024-02-16 11:12
SKÅNEDERBY2024-02-13 09:48
Publikmatchen 20242024-01-30 16:29
Nyårscupen by Lions2023-12-26 19:54
Nyårscupen!2023-11-10 13:12
Bingolotto2023-11-08 18:02
Välkomna Sharkmob2023-11-01 16:58
Hemmamatch på lördag!2023-10-20 13:10
Simon Larsson lämnar2023-10-10 21:51
Vi välkomnar Renta2023-09-19 16:28
Uppstart P/F 2017-20182023-09-12 09:41
HIBF Open 20232023-08-10 12:51
Burger King ny partner2023-07-02 19:01
Ny ordförande!2023-06-30 22:18
Glad sommar!2023-06-30 08:46
2023-06-22 19:03
Veidec ny partner2023-06-20 09:22
Glas In förlänger2023-06-16 12:48
Välkomna Ideas!2023-06-14 12:57
Bilkonsulten Syd2023-06-01 10:38
ICA Toppen dubbelt upp2023-05-31 14:33
Söderslättsdagen2023-05-26 12:39
Anmälan stänger 28/52023-05-17 15:10
Ny sarg på väg2023-05-17 11:11
Rallco AB ny partner2023-05-15 16:04
Välkommen Henrik2023-04-28 13:43
Tack JW2023-04-25 10:24
Välkomna till HIBF2023-04-20 13:45
Tack Gullberg2023-04-12 21:10
2023-04-08 13:02
Tack Julle2023-03-28 12:32
HIBF Oldboys2023-03-27 15:38
ALDRIG ENSAM2023-03-18 12:23
Avgörande match väntar2023-03-06 12:17
Intervju med Julian2023-02-13 19:37
Derbydags i Malmö2023-02-13 19:20
Rosa Matchen 11/22023-02-09 12:26
Budgivningen är igång!2023-02-02 09:57
Mindre än 24h kvar2023-01-13 21:33
Publikmatch2023-01-08 11:55
ICA Toppen förlänger2022-12-03 10:09
2022-11-27 20:59
VECKANS MATCHER!2022-11-23 11:23
2022-11-17 11:03
ÅRETS JULKLAPP?2022-11-14 19:15
2022-11-07 11:05
SDF SM ÄR IGÅNG2022-11-03 18:58
Inför VM med Glass2022-11-03 10:45
VM 20222022-11-02 14:15
NYÅRSCUPEN BY LIONS2022-11-01 11:16
2022-10-27 09:56
Derbykross!2022-10-27 09:21
GAMEDAY2022-10-26 10:07
Inför match med Prim2022-10-25 16:36
2022-10-24 12:26
GAMEDAY X22022-10-22 08:14
Inför Åstorp2022-10-21 20:26
GAMEDAY2022-10-21 10:22
Uppsnack med Prim2022-10-20 20:28
VECKANS MATCHER2022-10-18 11:44
HELGENS RESULTAT2022-10-17 19:37
GAMEDAY2022-10-15 11:13
Inför Lund 2022-10-14 20:44
Inför Warberg med Prim2022-10-14 16:58
KÖP VÅR SNYGGA KEPS2022-10-13 14:56
MATCHDAGS2022-10-12 12:18
GAMEDAY2022-10-08 11:32
Inför Lillån2022-10-07 12:31
GAMEDAY H22022-10-07 09:11
Härlig helg väntar2022-10-04 22:50
Tack för mig!2022-10-04 15:52
Inför Lerum med Prim2022-10-01 10:20
FULLSPÄCKAD LÖRDAG2022-09-30 21:01
PREMIÄR FÖR JAS2022-09-29 22:51
Premiär för Fun Camp!2022-05-11 11:21
God jul & gott nytt år!2021-12-22 12:15
Dags för slutspurten!2021-12-21 15:22
Vi saknar er!2021-11-05 13:16
Träningsstopp2020-12-21 12:39
Glas In + SEB = Sant2020-06-10 09:09
Återvändande spelare2020-05-15 18:17
Börja spela innebandy!2019-08-27 10:17
Ny huvudtränare i D 12019-06-16 15:36
Comeback i damlaget 2019-03-05 20:47
JW till Finnkampen!2019-01-25 11:42
Damerna uppmärksammas2019-01-16 11:02
GAMEDAY x2 2019-01-12 03:15
Gothia Cup dag 22019-01-04 22:23
Gothia Cup dag 12019-01-03 22:50
SKÅNEDERBY!2018-12-17 11:38
JW TILL VM!2018-12-01 14:06
Julshowen inställd!2018-11-16 11:39
Summering av veckan2018-10-29 00:06
Summering av helgen2018-10-21 23:52
Summering av helgen2018-10-14 19:25
Förlust för herrarna2018-10-06 20:25
INSTÄLLD TRÄNING!2018-10-01 13:47
Guld till P05 i FCH Cup!2018-09-17 18:33
Nu är dom snart här!2018-06-07 11:17
BUDGIVNINGEN AVSLUTAD!2018-04-25 15:12
H3 klarade kontraktet!2018-04-18 10:15
Laget i ditt hjärta2018-04-04 09:52
Årsfest 20182018-03-27 12:01
PK9 Förlänger!2018-03-06 15:41
INFO INFÖR MORGONDAGEN!2017-04-28 21:29
HIBF SPORTLOVSCAMP 2017!2017-01-30 14:02
KICK OFF 10 SEPTEMBER!2016-09-02 11:30
HIBF Pro Camp 20162016-07-25 15:15
HIBF Pro Camp 20162016-07-16 14:21
SSL 2016/2017 - TACK!2016-04-04 12:53
DANNE O TED FÖRLÄNGER2016-01-17 18:06
VIDAR HÖLLVIKEN TROGEN2016-01-09 11:13
2015-12-23 13:49
Julklappserbjudande!2015-11-20 12:49
H4 nära skräll…...2015-09-11 22:14
Träningstider september2015-08-14 15:29
TUBEN UTLÅNAD2015-05-01 06:54
JULLE GÅR VIDARE2015-04-25 10:58
STORA framgångar i SkM2015-04-07 11:26
Vi tar nya tag…...2015-03-08 20:52
INFÖR LINKÖPING2015-03-06 20:26
INFÖR SIRIUS BORTA 2015-02-26 14:58
Noll Tolerans Droger2015-02-05 11:29
VIDAR FÖRLÄNGER2014-12-10 18:06
Coach Ola inför Pixbo!2014-11-11 09:55
Matchdax på Puben2014-11-07 16:16
Coach Ola inför Granlo2014-11-06 13:10
ÅRSFEST 22/112014-10-27 10:30
Schema Höstlovs Camp!2014-10-24 18:10
HJÄLP SÖKES !!!!!!!!2014-10-02 20:10
Årskort2014-09-11 09:31
Domarutbildning2014-09-03 14:33
KOM OCH TESTA INNEBANDY!2014-09-01 12:47
 
Våra Sponsorer