HELT VANLIGA STJÄRNOR.
JAS

JAS: Kort summering efter (nästan) en fjärdedel av seriespelet
2016-10-30 15:26
Höllvikens JAS-lag har nu spelat tre seriematcher och eftersom grupp K endast består av åtta lag blir detta en summering av ungefär en fjärdedel av seriespelet. Att det är få lag i gruppen, rullande tid och att någon tagit det helt obegripliga beslutet att det ska vara fem minuters paus i juniorallsvenskan gör sammantaget att JAS-serien flyger förbi.

Malmhaug, borta (3-3)

Eftersom den tänkta premiärmatchen mot Lund flyttades blev istället premiären för Höllvikens JAS-lag en bortamatch mot hårt satsande Malmhaug. Malmhaug förlorade sin första match mot Helsingborg så vi kände på oss att Malmhaug skulle kämpa hårt för att plocka sin första trepoängare och få vind i seglen för sin satsning.

Det märktes på oss att det var en match vi sett fram emot länge, spelet är ibland lite stressigt från vår sida samtidigt som Malmhaug spelar bra och gör det svårt för oss. Vi har ledningen med 3-1 efter första perioden och efter två perioder står det 3-2. Ganska omgående i tredje gör Malmhaug 3-3 och sedan byter lagen chanser med varandra.

Vid ställningen 3-3 i tredje perioden drabbas vi av en dubbelutvisning och då händer något ovanligt. Oscar F (som sitter i avbytarbåset när situationerna på planen utspelar sig) blir skickad till botbänken av domarna tillsammans med Wille som krockar med deras målvakt när målvakten springer till bänken under den första avvaktande utvisningen. Som tur är avgör inte en sådan situation matchen utan vi reder ut det numerära underläget. Vi får vårt första powerplay i matchen med tolv sekunder kvar och tar time out för att försöka hitta ett ledningsmål. Gustav Franzon är nära att hitta rätt med ett par sekunder kvar men matchen slutar lika och med tanke på hur den utvecklade sig kändes det okej att vi fick med oss en poäng hem till Höllviken i premiären.

Åstorp, borta (3-5)

När vi lagt premiären bakom oss var känslan i gruppen att vi hade mer att ge och matcherna mot de förväntade topplagen duggade tätt. Åstorp borta kommer alltid vara en av säsongens tuffaste matcher. Det kryllar av kunniga innebandyspelare i Åstorp och Åstorp hade likt Malmhaug förlorat sin senaste match mot rivalen FCH. Det var ett taggat hemmalag vi skulle ta oss an och det var upplagt för en spännande match mellan två lag som väldigt gärna ville ta tre poäng.

I inledningen syns det på oss att vi ville visa att vi kan mer än det vi presterade mot Malmhaug. Vi har bra fart på bollen och bra rörelse i vårt anfallsspel vilket gör att vi mäktar med fyra mål i första perioden samtidigt som Åstorp sätter en boll bakom Gustav. I andra perioden är spelet jämnare men vi fortsätter att skapa bra lägen. Inför tredje leder vi med 5-1 och är nöjda med matchbilden så vi pratar om att fortsätta rulla boll och att det är upp till Åstorp att göra något för att förändra matchbilden. Vi spelar smart och bra fram tills att 90 sekunder återstår. Åstorp får då en straff som Felix Carlgren förvaltar på bästa sätt och kort därefter sätter Åstorp även sitt tredje mål. Med en minut kvar lever matchen igen men Åstorp drabbas av en utvisning och vi ser till att ta med oss tre poäng hem.

Sammantaget gör vi en bra och kontrollerad bortamatch. Målet efter att vi kryssat mot Malmhaug var att få med oss tre poäng hem mot ett lag vi räknar med kommer vara med och slåss i toppen. Vi bjuder inte på mycket i matchen så det kändes som en stabil seger över 60 minuter.

Landskrona, hemma (9-1)

Efter två bortamatcher var det dags att spela JAS-innebandy även i Halörhallen denna säsongen. Landskrona hade en säker seger mot Engelholm i bagaget samt två starka upphämtningar mot både FCH och Åstorp som nästan gav poäng så vi kände på oss att det var ett lag som skulle sälja sig dyrt.

Precis som i våra två tidigare matcher öppnar vi starkt målmässigt och leder efter första perioden med 3-1. I perioden hinner även Linus med att göra en snygg straffräddning och Landskrona visar varför man skakat både Åstorp och FCH. Vi pratade innan matchen om att spela med ett högt tempo för att försöka trötta ut Landskrona som kom till spel med tolv utespelare. Under mittakten börjar det synas att vi som rullar på 18 utespelare har mer energi än våra motståndare. Vi fortsätter spela bra defensivt och skotten som inte täcks av våra utespelare stoppar Linus så vi vinner de två sista perioderna med 6-0 och matchen med 9-1.

I andra periodens slutskede kommer unge Albin Sundgren in på den för honom ovana positionen som vänsterforward. Han tar 25 sekunder på sig innan han ser till att han får ta med sig matchbollen hem efter sitt första JAS-mål. Albin tillhör den väldigt talangfulla 01-gruppen som finns i föreningen och utses efter matchen också till matchens lirare.

Nu väntar höstlovsuppehåll innan vi ska ta oss an serieledande FCH på bortaplan.