Hemma
Höllviken
HIBF
Borta
Falun
FAL

Flera målkalas - och Växjö upp på slutspelsplats

15 februari 2020 19:20
SSL Herr

Lördagen bjöd på flera målkalas i herrarnas SSL - och den rafflande striden kring slutspelsstrecket fortsätter efter att både Dalen och Växjö vunnit sina matcher.


Jönköping - Visby 6-4 (4-2, 0-0, 2-2)

Mål Jönköping: Richard Hessmer 3, Max Ernstsson, Joel Nyström, Olle Hemmingberg

Mål Visby: Tommy Bolin 2, Heikki Hirvisou, Emil Zetterberg

Rubrikerna

– Jönköping slog tillbaka Visby med 6-4. Det stod 2-2 i den första perioden, innan JIK satte in ett ryck. Joel Nyström och Richard Hessmer målade och såg till att hemmalaget hade en 4-2-ledning efter 20 minuter, och i början av den tredje perioden så utökade JIK till 6-2. Det orkade inte Visby svara på, och kom inte närmare än två reduceringsbollar.

– Lagkaptenen och skarpskytten Richard Hessmer ledde vägen för JIK med sina tre mål. 29-åringen satte 1-0, 4-2 och 6-2.

– JIK fick därmed till ett trendbrott efter tre raka förluster. Laget är tia i tabellen, och det skiljer hela åtta poäng upp till sista slutspelsplatsen.

– Visby är kvar som jumbo i sammandraget. Det skiljer fyra poäng upp till Sirius som finns närmast ovanför nedflyttningsstrecket.

– Tommy Bolin satte två mål för Visby och han har gjort nio mål på de fem senaste kamperna.

Höllviken - Falun 3-12 (0-3, 2-3, 1-6)

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell, Jakob Gullberg, Linus Bergström

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Omar Aldeeb 3, Victor Wettergren 2, Alexander Hallén, Emil Kalentun, Rasmus Enström, Malte Lundmark

Rubrikerna

– Falun tog en storseger borta mot Höllviken. Dalalaget hade 3-0 efter en kvart, gick ifrån till 6-2 i mittperioden och smällde sedan in sex nya mål i slutperioden.

– Målmaskinen Alexander Galante Carlström gjorde ett hattrrick för Falun. Det var trettonde (!) gången den här säsongen som han gjorde tre eller fler mål i en match.

– Faluns Omar Aldeeb har gjort sju mål på de tre senaste matcherna.

– I och med segern, den fjärde i rad, så befäste Falun serieledningen ytterligare. Höllviken åkte på tredje raka nederlaget och är kvar som elva i tabellen.

Storvreta - Växjö 5-6 STR (0-2, 2-1, 3-2, 0-0, 0-1)

Mål Storvreta: Niklas Winroth, Tobias Gustafsson, Victor Andersson, Jimmie Pettersson, Albin Sjögren

Mål Växjö: Markus Jonsson 2, Patrik Gustavsson, Jesper Sankell, Magnus Jansson, André Andersson

Rubrikerna

– Det blev en rafflande match mellan Storvreta och Växjö, där gästerna till slut kunde vinna efter straffar. Växjö ledde med 3-0, men Storvreta hämtade ikapp till 3-3. Då sköt Växjö två nya mål, och tog ledningen med 5-3. Storvreta kom tillbaka en gång till. Jimmie Pettersson 4-5-reducerade med en och en halv minut kvar, och Albin Sjögren satte 5-5 med en minut kvar. Efter en mållös förlängning så avgjorde André Andersson på straffar.

– André Andersson är Växjös stora matchvinnare just nu. Han avgjorde alltså på straffar idag, och avgjorde matchen innan dess mot Jönköping på övertid.

– Växjö tog tredje raka segern. Vinsten innebär att laget hoppar från plats nio till plats åtta i tabellen, och därmed har en slutspelsbiljett just nu. Nian Linköping har samma poäng som Växjö, men en match mindre spelad (som spelas imorgon söndag).

– Strovreta, som är trea i tabellen, har förlorat fem av de sex senaste matcherna.

– Innan matchen så meddelade Storvreta att backen Tobias Gustafsson skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Det nya avtalet är skrivet på två år. "Jag trivs väldigt bra i laget och jag känner att jag hela tiden utvecklas när jag dagligen får tävla mot grymma spelare", säger Gustafsson i ett pressmeddelande.

Kalmarsund - Dalen 7-9 (0-4, 1-2, 6-3)

Mål Kalmarsund: Kim Nilsson 2, Kevin Haglund 2, Kevin Björkström, Tim Nyander, Anton Nilsson

Mål Dalen: Viktor Nystedt, Sebastian Degeryd, Ketil Kronberg, Niclas Brohlin-Ljungh, Jonas Svahn, Mattias Ljunggren, Johan Larsson, Christoffer Andersson, Linus Holmgren

Rubrikerna

– Dalen såg ut att gå mot en given seger mot Kalmarsund vid ledning 6-0 efter nästan två perioder, men det blev rafflande till slut. Hemmalaget reducerade i andra periodens slutminut, och gjorde sedan två snabba mål i början av den tredje perioden. Strax efter Dalens timeout så gjorde Kalmarsund också 4-6, och hade då rejäl vittring. Dalen lyckades dock svara tillbaka, och vann till slut med 9-7.

– Noterbart är att Dalen hade hela nio (!) olika målskyttar.

– Dalen hade innan vinsten fyra raka bortaförluster, och fick därmed till ett trendbrott. Umeå-laget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna, och avancerade från plats åtta till plats sju i tabellen (men då har nerpetade Linköping spelat en match mindre).

– Kalmarsund är kvar som fyra i tabellen. Smålänningarna har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.