Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Örebro
ORE
Borta
Höllviken
HÖL

Radarparet släckte Örebros hopp - Höllviken kvar i SSL

3 mars 2019 19:10
SSL Herr

Pressen låg på Örebro att greppa halmstrået - då tog Johannes Wilhelmsson och Pontus Karlson Martell över showen i Idrottshuset. Höllvikens frontfigurer gjorde varsitt hattrick och bar Skånelaget till tre poäng som garanterar fortsatt spel i högstaligan.


Resultatet:

Örebro - Höllviken 5-8 (1-3, 2-0, 2-5)

Mål Örebro: Emil Ruud 2, Simon Jirebeck, Markus Lindgjerdet, Marcus Ekengren

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell 3, Johannes Wilhelmsson 3,

Rubrikerna:

– För tredje våren i följd har Höllviken löst ett nytt kontrakt i högstaligan. Inför bortamötet med Örebro skiljde tolv poäng mellan lagen, och även om målskillnaden vägde över klart till Skånelaget hade närkingarna fortfarande en teoretisk chans att hämta ikapp.

– Den chansen såg Johannes Wilhelmsson och Pontus Karlson Martell till att slå i kras. Kaptenen Karlson Martell hade ställt in siktet ordentligt, smällde dit tre raka baljor och tog Höllviken upp till 0-3 på bara 16 minuter.

– Örebro lyckades ändå hämta ikapp till likaläge, mycket tack vare Emil Ruud. Forwarden slog till dubbelt om i mittenakten till 3-3.

– I den tredje perioden var det sedan dags för Wilhelmsson att visa vägen med sitt målskytte. Spelgeniet noterade precis som radarpartnern Karlson Martell ett hattrick och avgjorde matchen. Höllviken vann med 5-8, ett resultat som skickar Örebro mot nedflyttning.