Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Onsdag
10 Jan 1 match
Tisdag
16 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Söndag
04 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match

Segertåget fortsätter för damlaget efter vinst i kommunderbyt

21 oktober 2017 22:21
DAM

På fredagskvällen var det så dags för ett avgörande slag om vem som är regerande innebandydrottningar i Vellinge Kommun, Gårdarike eller Höllviken?


En match där vi utan att vara kaxiga nog på förhand fick räknas som favoriter, inte minst med bakgrund av inledningen av seriespelet. Men, i ett hett derby kan ju allt hända, det finns det otaliga bevis för genom årens lopp i en mängd idrotter. Så, det var med en viss känsla av spänning i luften man bänkade sig på läktaren i Vellinge Sporthalls ovanligt välfyllda läktare.

Period 1

Redan efter knappa halvminutens spel var Höllviken framme och skapade en första farlighet när Bina serverade ett fint pass snett inåt bakåt till Simo, som hon i sin tur direktsköt strax över ribban från vänster innerposition en bit från motståndarmålet. Efter 2:34 höll ett slött byte från orange på att ställa till det, när en hemmaspelare fick lite väl mycket yta att avancera framåt på. Men lyckligtvis smet det avslutande skottet en bra bit utanför. Så här inledningsvis var det Höllviken som direkt tog tag i dirigentpinnen, även om det rent tempomässigt fattades en del för att skapa de riktigt stora chanserna. Efter 5:29 drar i alla fall Simo på ett vasst vinkelskott från höger i slottet mot bortre stolpen, som Gårdarikes för övrigt utmärkta målvakt, gjorde en fin benparad på.

I 6:e och 7:e minuten ökade pressen från Höllvikens sida och nu hängde verkligen ett ledningsmål i luften. Men, ett hårt arbetande uteförsvar i hemmalaget lyckades hålla undan med lika portion tur och skicklighet. 8:13 in på perioden åkte en Gårdarikespelare ut 2 minuter för slag. Efterföljande PP är hyfsat, men lite, lite för omständligt och långsamt. Det blir till ett par skott på mål, men inget som oroar så där supermycket. 11:27 är spelat när Gårdarike får ett mål bortdömt för att spelaren som avslutade var inne i målgården nere hos Emma i vårt mål. Säkert ett helt rätt domslut, men där osade det för första gången riktigt hett runt Höllvikens mål.

Efter 13:14 får så Ottern uppsöka botbänken 2 minuter. Även i detta fall beror det på otillåtet slag. Vårt boxplay inleds med tekning nere till vänster om vårt mål. Blott 4 sekunder(!) senare ligger bollen i mål bakom Emma. Detta efter att vi förlorat bollen lite väl enkelt i farlig närhet intill Emmas vänstra stolpe. Knappast rättvist så här långt in i matchen, men som vanligt är det målen som räknas………..Som om det inte vore tillräckligt, briserar nästa bomb blott 6 sekunder senare! För direkt efter tekningsvinst tar sig en hemmaforward väl enkelt rakt fram och in i vår zon och drar dit 2-0 med ett distinkt avslut till vänster om Emma. Hmmm………nu har våra tjejer ställt till det lite för sig och har fått en rejäl utmaning att ta sig an.

Men direkt efter måltekningen är det våra orangea hjältinnor som tar tag i spelet igen. Man etablerar allt som oftast bra passningsspel i anfallszon, även om det där lilla sista fattas i avsluten för att sätta dit bolluslingen i nät. 15:23 är spelat när det så äntligen är dags för lite orange nätmusik! En finfin anfallssekvens avslutas med att Ottern slår ett utmärkt avgörande pass till Hanna, som vaket tagit sig i position vid målvaktens bortre vänstra stolpe. Väl där har hon bara att raka in bollen i tom kasse och 2-1 reduceringen är ett faktum. Under de sista knappa 5 minuterna fortsätter ”Hölle” att trycka på. Den farligaste möjligheten har Ottern när hon efter 19:21 bryter in från högerkanten mitt i motståndarens zon och drar på ett farligt skott längs golvet intill målis vänstra stolpe. Men, en riktig klassräddning i sista stund med vänster näve från Gårdarikes keeper, håller målet rent från påhälsning. Underläge med 1 mål efter första perioden är ingen katastrof. Allra minst med tanke på tjejernas kompakta bollövertag. Men helt klart efterlyser man större effektivitet på den sista tredjedelen av banan sett till spelövertaget. Ingen panik, det är 40 minuter kvar att bearbeta och rätta till det hela.

Period 2

Om tränare Bats plockat fram ”hårtorken” i omklädningsrummet har jag ingen aning om, men Höllviken gjorde i alla fall direkt entré som ett nytt lag i den andra perioden. Tempot var uppskruvat säkert minst 100%, vilket ledde till en kraftfull dominans rent spelmässigt. Man parkerade omgående sig i anfallszon och blev i princip kvar där till största delen de kommande 20 minuterna! Stundtals såg det ut som ett långt utdraget powerplay och Gårdarike fick finna sig i att jaga och frenetiskt slå ifrån sig och försvara sitt eget territorium. Något som man också stundtals var riktigt skickliga på, där uppoffrande spelare täckte skott framför målet med allehanda kroppsdelar.

Efter mängder av bra inledande möjligheter, var man efter 3:52 beredd att notera kvittering, men Hannas avslutande skott smet precis bredvid höger stolpe med målvakten helt försatt ur spel. Gårdarikes absolut farligaste, och för övrigt enda farlighet i denna period, kom efter 6:41 när en förlupen lång rensning från mitten av planen smet förbi alla spelare inklusive en skymd Emma. Dessbättre gick bollen strax utanför vänster stolpe……puh. 7:46 visade matchuret när Gårdarike inte längre orkade stå emot.

Efter fint passningsspel tog sig Nicko upp från sin backplats till vänster, avancerade in i motståndarens zon och bombade in ett fint långskott diagonalt in mot bortre stolpen i precis rätt höjd för att försvåra det för målvakten. 2-2 på tavlan och en härlig soloprestation! Sista passet stod Korre för. Den ystra dansen i Gårdarikes zon fortsätter från våra tjejers sida med högt uppskruvat tempo och betydligt bättre rörelse utan boll i jämförelse med föregående period. Jakten på ett ledningsmål är intensiv och det känns som det kan komma ett mål i princip i vilket anfall som helst. 14:29 är spelat när det är dags att ändra till 2-3 på matchtavlan! En härlig bollstöld intill vänster sargkant av Ottern inleder förspelet. Väl med bollen under kontroll drar Ottern ytterligare en spelare, innan hon serverar Linnea ett fint pass in i höga slottet. Linnea å sin sida förivrar sig inte utan tar in bollen i hooken, tittar upp, och placerar in ett distinkt dragskott till vänster om en chanslös hemmamålvakt. En riktigt bra aktion av Linnea, istället för att ”vrålskjuta” stenhårt med risk för att missa målet helt och hållet.

18:41 är det ytterst nära igen, när Nicko & Ottern sågar sig fram längs vänsterkanten i anfallszon och där den sistnämnda får iväg ett riktigt bra lågt skott mot bortre stolpen. Men Gårdarikes bästa spelare för dagen gör en kanonräddning med en vass benparad. Perioden avslutas med två riktigt högoktaniga och identiska möjligheter i sista minuten, där den gode Simo vid båda tillfällena får öppet skottläge centralt några meter från mål. Men tyvärr smiter båda hennes skott utanför kassen. 3-2 ledning inför sista perioden känns naturligtvis bra. Men framförallt är det sättet det skett på som glädjer mest; ett förkrossande spelövertag, som förhoppningsvis kan fortsätta och framförallt leda till fler mål.

Period 3

Höllviken inleder även den sista perioden på ett övertygande vis. Efter 1:44 sitter nämligen 4-2 målet i nät! Korre slår en passning ut åt höger sargkant till Ottern, som befinner sig några meter in på motståndarens planhalva. Ottern suger åt sig bollen, tar ett par snabba kliv framåt inåt i banan och skickar in bollen lågt intill målvaktens vänstra stolpe. 3:25 är spelat när det är nära igen………Nicko kommer farande in i anfallszon till vänster och slår en fin parallellpass in framför mål, som passerar alla spelare precis intill målgården, där tyvärr Ottern vid bortre stolpen inte riktigt hinner fram till bollen och slå in den i ett tillspillogivet mål. 4:26 in på perioden är det dags för utökad ledning. Den här gången är det Simo som är sista passningsläggare till Tilly, detta efter underbart spel inom hela femman. Tilly tackar och tar emot och från en position till vänster i slottet hänger hon snyggt dit bollen i bortre hörnet. 5-2 och nu känns det riktigt tryggt.

5:53 är Jessica framme och surrar runt motståndarkassen, där hon avslutar en fin aktion med ett skott precis utanför höger stolpe. 6:33 är spelat när tjejerna slarvar till det lite. Man tappar bollen i centralt läge i egen zon, något som en Gårdarikeforward utnyttjar effektivt genom att skjuta in en reduceringsboll till 3-5. I 10:e minuten är Ebba i farten när hon snor åt sig bollen från en back nere till höger i Gårdarikes zon, bryter in mot mål och får iväg en riktig rackarrökare. Men, målis är på hugget och avvärjer med masken. Trycket framåt fortsätter och nästa spelare som skapar något matnyttigt är Josefin Guth, när hon drar iväg ett långskott från backposition. Bollen tar på en motståndares ben och håller så när på att ställa målvakten helt. 13:38 in på perioden är det dags för utökad ledning till 6-3. Lillfi serverar ett fint långpass till Simo in på motståndarens planhalva intill höger sargkant. Simo tittar upp och drar iväg ett härligt långskott som går spikrakt upp i målvaktens bortre kryss. Ett riktigt snyggt mål!

Efter 15:46 är det ytterst nära mål igen………Den här gången är det Ellen som pumpar på framåt. Hennes första skott mot mål fastnar i försvarsgröten. Men hon får tillbaka bollen igen och drar på ett nytt skott. Den här gången upp mot keeperns vänstra kryss, där dock Gårdarikes bollmotare lyckas göra en strålande räddning. Under matchens sista 2 minuter skapar så Höllviken ytterligare ett antal lägen, där något eller några mycket väl hade kunnat resultera i fler mål. Sammanfattningsvis var 6-3 segern riktigt stabil, även om den första perioden hade en del övrigt att önska. Men fortsättningsvis visade våra härliga tjejer i orange att man var minst ett nummer för stora för Gårdarike.

Hade man i dagens match likt fotbollen räknat bollinnehav, hade nog det legat på runt 75-25 i Höllvikenfavör! Det man såklart kan önska framöver är att ett så här pass stort spelövertag också utmynnar i större segrar. Men, det är inte så lätt att göra mål på beställning och dessutom rullar ju tiden på förfärligt fort när man som i den här serien inte spelar med effektiv speltid. Givetvis borde ju såklart all seniorinnebandy spelas med effektiv speltid. Det vore intressant att höra vilka argument det finns emot den spelformen…………

Nästa framträdande för våra orangea tjejer är fredagen den 27 oktober hemma i Halörhallen klockan 20:30. Då är det dags för ett möte mot pigga nykomlingen Bjärred. Ett lag det säkerligen kommer att krävas fullt fokus mot för att kunna bärga nya friska poäng. Så skippa Idol, låt chipspåsen ligga på vänt, så ses vi alla Höllvikenfans och stöttar vårt härliga damlag till nya hjältedåd. Alla man till Halör!