Onsdag
04 Dec 1 match
Lördag
07 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Stabil hemmaseger för damlaget mot Engelholm

20 november 2017 08:40
DAM

På dagens meny serverades det ett hemmamöte i Halör mellan damlaget och Engelholm. Engelholm har rent historiskt alltid välutbildade unga innebandyspelare i sina led, så det var med stor spänning och största respekt man bänkade sig för att avnjuta matchen mot nordvästskåningarna.


Period 1

Efter några minuters inledande och lite avvaktande spel, tog matchen bättre fart efter att Höllviken tagit ledningen med 1-0, 3:42 in på perioden. Det hela började med att Ellen elegant väggade bollen i sargen vidare i egen zon upp till Lina, som i sin tur också väggade bollen vidare förbi sin back och gav sig själva fritt läge in mot mål. Ett par snabba kliv senare hängde Lina in ett stenhårt dragskott diagonalt upp i målvaktens bortre vänstra kryss. Riktigt snyggt! Detta blev upptakten till en väldigt fin period i matchen för våra orangea eleganter, där fart och rörelse ständigt satte myror i huvudet på våra motståndare. Många fina anfallsekvenser avlöste varandra, innan det efter 7:06 återigen var dags för domarna att flöjta för mål. Den här gången var det Lillfi, som vaket fyllt på framåt i banan, där hon serverades ett fint pass av Tilly från en position snett bakom Engelholms mål, till vänster i anfallszon. Enkelt och utan krusiduller stötte så den gode Lillfi in 2-0 bollen i nät, när hon tog emot den nära intill målis högra stolpe. Bara dryga 2 minuter senare var ledningen utökad ytterligare! Ett underbart långpass av Korre från egen zon skar rakt igenom hela Engelholms försvar till en fristående Tilly, som snabbt vände om och sköt. Målvakten halvklarade, men Simo var framme och sög åt sig returbollen, som hon sedan helt osjälviskt frispelade till Tilly, som från en position invid målvaktens högra stolpe bara hade att sätta klubban till och stöta in bollen i det övergivna målet. 3-0 efter endast 9:15 var givetvis en riktig smakstart på matchen! Fortsättningsvis var det också våra hemmatjejer som dikterade villkoren. Både Korre och Hanna skickade under de närmsta minuterna varsin bra projektil mot bortalagets mål, men Engelholms keeper var vaken och avvärjde vid båda tillfällena. Efter 14:02 fick vi se en bra aktion av Lina när hon bröt inåt i banan från vänster sargkant och fick iväg ett bra avslut, som smet precis ovanför ribban. 14:33 reducerade så Engelholm till 3-1, vilket kändes litegrann som en kalldusch just då. En bortaforward tog emot en långboll i höga slottet, vände runt och fick iväg ett skott mot mål trots bevakning i ryggen. Bolluslingen smet in under Emma och vips så var nollan utraderad och värre skulle det bli…………….. För med endast ynka 7 sekunder kvar av perioden var Engelholm ofina nog att göra sitt andra mål i matchen. Ett minst sagt tursamt sådant! En sista långboll från en Engelholmsspelare slogs uppåt mot vårt mål i en omställning. Bollen tog olyckligt i ryggen på en av våra hemjobbande backar och styrdes perfekt bort till en Engelholmsforward, som då fick ett guldläge bredvid Emmas vänstra stolpe. Ett distinkt backhandavslut senare var 3-2 ett faktum! Uddamålsledning för Höllviken efter första perioden var knappast något som speglade matchbilden i sig. Sett till både det spelmässiga övertaget och antalet målchanser, så borde det helt klart varit 2-3 mål upp på pluskontot istället.

Period 2

Andra perioden fortsatte som den första. Nämligen med Höllvikens tjejer vid rodret. En virvlande inledning med flera fina anfall gav till slut utdelning. För efter 3:58 är firma Simo & Tilly i farten. En fin dragning av Tilly centralt i höga slottet, gjorde att nästa back var tvungen att attackera henne. I precis rätt ögonblick släppte då Tilly bollen vidare till Simo som fyllt på vid målis vänstra stolpe. Simo tog då helt rätt beslut genom att snabbt direktskjuta in 4-2 förbi en chanslös keeper. Nästa stora läge har Alex när hon drar på ett bra dragskott från en position till vänster om motståndarkassen efter 6:30. Men skottet hamnar bredvid stolpen i burgaveln. 12:37 är spelat när det är ytterst nära ett 5:e mål då Tundo i ett fartfyllt anfall drar på ett bra skott från högerkanten, som träffar klockrent i ribban och ut! Då och då är våra stolta hemmakrigare lite för offensivt inställda och bjuder då Engelholm på kontringslägen i sin iver att fylla på framåt. Men i det stora hela är det Höllviken som styr och ställer allt konstruktivt spel på banan. Engelholm å sin sida står upp bra försvarsmässigt och krigar hårt och ofta framgångsrikt för att freda sitt mål. Det blir ofta tätt med spelare nära Engelholms målvakt och därmed svårgenomträngligt och jobbigt att skapa chanser. Trots en hel del fortsatta bra intentioner så blir det inte fler mål i denna den andra perioden. Bästa läget på sluttampen har Ottern när hon efter 17:59 i en underbar aktion drar två motståndare för att därefter blixtsnabbt bryta in mot vänster stolpe. Här är dock målvakten fint på hugget och stoppar det läget i tid med en fin benparad. Ett målmässigt övertag med 4-2 efter två perioder och en skottstatistik som visar på sammanlagt 21-9 i hemmafavör, gör att det känns ganska tryggt inför de avslutande tjugo minuterna.

Period 3

Redan efter blott 40 sekunders spel befinner sig Tilly helt fri framför mål, men tyvärr smiter hennes avslutande backhand precis utanför målis högra stolpe. 3:41 in på perioden avslutas ett härligt fartfyllt anfall med att Simo serverar Lina en fin boll inåt i banan, som Lina sveper strax utanför stolpen. Dryga 7 minuter in i perioden är Hanna framme och oroar rejält när hon drar på en bra mörsare från höger position i anfallszon. Men Engelholms sista utpost gör en fin räddning med masken. Ju längre perioden framskrider desto mer ökar trycket framåt från våra stolta hemmatjejer och Engelholm börjar att se allt mer ansträngda och trötta ut. Trots många bra möjligheter dröjer det till 13:55 innan det är dags att ändra sifforna på matchtavlan igen. Då skickar nämligen Lillfi in sitt andra mål för dagen då hon flippskjuter in 5-2 upp i målvaktens högra kryss från en position centralt i banan från 10-12 meters håll. Den vakna assisten är signerad av Tilly. Nu har tappen gått ur tunnan…………För när klockan tickat fram till 14:37 är det måldags igen! Dessutom är det dagens snyggaste fullträff! Vi får njuta av några underbara direktpass i anfallszon mellan Lina, Ottern och Hanna, innan den sistnämnda tar in bollen i hooken och skickar in ett perfekt lågt skott i bortre burgaveln från en position till vänster i slottet. 6-2 var tveklöst innebandygodis av bästa märke! I samband med målet väljer också Engelholms ledning sig för att begära timeout. Bara knappa halvminuten senare är det så när mål igen när återigen Ottern och Lina är på G. Den här gången frispelar Ottern Lina med en djupledsboll. Bara någon meter från mål avslutar Lina också bra, men här gör Engelholms målis en ytterst kvalificerad räddning när hon snabbt glider ut och lyckas avvärja. Det skulle dock bli ytterligare ett hemmamål från Höllvikens sida innan eld upphör. Den här gången föregicks det hela av att Ebba L fick vila sig på botbänken i 2 minuter för slag. Tid 16:42. Tjejerna gör ett bra jobb i boxplay och till sist är det Bina som snor åt sig bollen och pinnar iväg i en omställning, där hon får med sig Ottern i ett 2 mot 1 läge in på Engelholms planhalva. Rutinerat släpper så Bina bollen vidare i rätt läge till Ottern, som knackar in den med en backhand under målvakten. 7-2 på matchtavlan och nu börjar siffrorna lite retroaktivt mera spegla vad som hänt under matchen. Våra orangea hjältinnor fortsätter med bra boxplay och spelar sedan också av den sista delen av matchen på ett bra vis.

7-2-segern mot Engelholm var en stabil sådan, där samtliga våra spelare är med och bidrar på ett övertygande vis både offensivt och defensivt sett. Segern i sig innebar också att damerna nu mött alla motståndare en gång. Hittills har man gjort detta på ett förträffligt vis. Full pott så här långt kan ju ingen klaga på! Nu gäller det att fortsätta att vara ödmjuka framöver, alltid jobba hårt under veckans träningar och verkligen ha fortsatt fokus på en match i sänder. För övrigt har de senaste 10 dagarna varit helt fantastiska för damsektionen med totalt 6 segrar för damer div2 & div3!. Eller vad tycks om följande facit. Damlag div 2: Lund(DM åttondel) 4-3, Emmaljunga 7-1, Engelholm 7-2. Damlag div 3: Munka Ljungby 4-1, Palmstaden 8-2, Lomma 3-2. Rätt hyfsad utdelning, eller hur? Nästa framträdande för damer div 2 är lördagen den 25 november på ”himmaplan” i Halör, då första tekning sker kl 15:00 mot Tygelsjö. Vi ses igen då. För det finns ingen ursäkt för att utebli…………