Lördag
16 Jan 1 match
Måndag
18 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Onsdag
10 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 1 match
Torsdag
18 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Klart godkänd insats av damerna i Pre Season Challenge

4 september 2017 15:46
DAM

Damlagets resa fortsatte denna helg med deltagande i den eget arrangerade cupen Pre Season Challenge. Det hela inleddes med gruppspel mot i tur och ordning Stanstad (div 1), Varla/Sandö (div 1) och Hvidovre Attack (danska elitserien). Här följer en liten sammanfattning match för match.


Höllviken-Stanstad 1-3 (1-2, 0-1)

Period 1 Tjejerna började matchen på ett bra vis och redan efter bara 13 sekunder sköt Louisa Persson ett vasst backskott utanför målvaktens vänstra stolpe. Höllviken fortsatte att skapa offensivt sett och matchens farligaste målchans så här långt fick vi uppleva när Sofia Otterström svepte ett dragskott strax över Stanstadburen efter 5:54. 7:43 in på matchen var man helt övertygad om att ledningsmålet var ett faktum när Rebecca Tilly sätter Sofia Otterström i ett utmärkt läge precis framför mål. Sofia drar målvakten elegant, men tyvärr sveper hon bollen utanför det tillspillogivna målet. Attans också! Närmare mål går knappast att komma…….. I den 9:e minuten är Stanstad framme och oroar rejält med ett vasst instick framför Malin i målet, men som tur är missar den mottagande forwarden bollen. Bara sekunderna senare är det tyvärr 0-1 på tavlan. Ett olyckligt felpass i egen zon ställer en Stanstadanfallare helt solo med Malin. Utan pardon skickar denne in bollen lågt i vänster hörn. Knappast rättvist så här långt in i matchen. Som om inte denna bedövare var nog, kom nästa ”smäll” efter 10:25. Ett frislag en bra bit ut i banan i vår försvarszon direktsköts nämligen i mål lågt nere i Malins högra hörn intill stolpen. Så var det hastigt och mindre lustigt en riktigt besvärlig sits tjejerna försatt sig i. Men det var ju gott om tid att ställa allt till rätta igen, även om matchtiden 2x20 minuter rullande tid rinner iväg kvickt när man är det jagande laget. Direkt efter tekning började tjejerna sin måljakt. I den 12:e minuten bet man sig kvar bra i anfallszon. Rebecca Tilly gör en fin prestation när hon i full karriär rundar kassen och sticker in bollen vid målis högra stolpe, där Sofia Otterström dyker upp och trycker in reduceringen till 1-2. Tid 12:34. De närmsta minuterna plågade tjejerna Stanstad rejält och det är bara rena tillfälligheter att inte kvitteringen sitter där. Lina Petersson, Rebecca Tilly och Sabina Persson har alla tre högkaratiga möjligheter att sätta dit bolluslingen. Men det vill sig bara inte. Ibland blir Höllviken lite för ivriga i sitt offensiva tänk och kontringsskickliga Stanstad är definitivt inte sena att straffa oss då. Efter 16:56 tvingas Malin göra en riktigt kvalificerad benparad efter just en fin Stanstadomställning. Med endast 40 sekunder kvar av perioden har vi ytterligare en kanonchans att kvittera. Efter ett tungt backskott från Louisa Persson lämnade nämligen keepern en retur rakt ut i banan, där Sabina Persson dyker upp. Men hennes direktavslut tar tyvärr rakt på målis. Vi går till pausvila med 1-2 i nacken. Men med gott hopp om att kunna vända på steken.

Period 2 Petra Simonovski sätter direkt avtryck i andra aktens inledning när hon efter 11 sekunders spel kommer farande på kanten och skjuter ett bra lågt skott strax utanför vänster stolpe. 1:40 är spelat när det är Stanstads tur att skapa en målchans genom ett farligt lågt skott ner mot Malins vänstra stolpe. Men den gode Malin är med på noterna och tippar ut bollen. 5:29 är spelat när Stanstad åker på en tvåminutare för slag. Tjejernas PP är inte så tokigt och de har 3-4 skott som kunnat resultera, men ett par fastnar i täck och några är lite för ”snälla” i rätt höjd för målvakten. Precis som i första perioden så blir tjejerna ibland lite för heta på gröten i sin iver att forcera framåt i offensiven, vilket skapar kontringsmöjligheter för Stanstad. En sådan får vi oss till livs efter 9:40 när en Stanstadlirare kommer helt solo på vår planhalva mot Malin, men vår burhjälte gör en kanonräddning med handen nere vid vänster stolprot. Slutforceringen tilltar från Höllvikens sida. 13:24 kommer Rebecca Tiljander i ett helt i fritt läge från högerkanten, efter fint kombinationsspel med i stort sett hela femman inblandad. Men tyvärr går hennes avslutande skott över målet. 17:14 har gått när det är Sofia Otterströms tur att stå öga mot öga med Stanstads duktiga målvakt ett par meter från mål i centralt läge. Tyvärr för vår del är det återigen målvakten som drar det längsta strået. 1:23 är det kvar av matchen när rullgardinen dras ner lite till. Då sätter nämligen Stanstad sitt tredje mål för dagen i vår kasse. Detta efter vaket returtagande framför Malin, som räddat det första skottet från vänster vinkel. Efter en timeout plockar så Höllviken ut Malin ur målet så fort tillfälle ges och plockar in en utespelare extra. När klockan har stannat på 19:08, blir vi tilldelade en straff. Detta efter att Nicolina Johansson avlossat bössan mot mål och en motståndare stoppat den med armen. Petra Simonovski tar hand om straffen. Men det är inte Höllvikens kväll, för målvakten avvärjer och så slutar premiärmatchen med förlust 1-3.

Höllviken-Varla/Sandö 5-3 (3-1, 2-2)

Period 1 Redan från start spelar Höllviken lite snabbare och distinktare i jämförelse med föregående match not Stanstad. Efter 1.26 far Ebba Lundqvist fram på vänsterkanten och avlossar ett bra skott som målvakten dock räddar. Utan tvekan är det Höllviken som tar tag i spelet direkt och dikterar villkoren. Flera fina anfallssekvenser avlöser varandra innan Varla/Sandö åker på en utvisning för hårt spel efter 4:11. Ett bra passningsspel i powerplay leder också ganska snabbt fram till 1-0 målet. Vaket ditförpassat i nät av Sofia Otterström efter en lite förlupen boll framför motståndarmålet, som hon ”daskar” till med en backhand. Knappa minuten senare, efter 5:34 är det dags att skifta igen på resultattavlan. 2-0 målet är riktigt vackert! Efter bra anfallskombinationer lossar Sofia Bengtsson bössan från höger backposition mot bortre stolpen. Där dyker Sabina Persson upp och styr bollen elegant in i mål. Läckert! I 7:e minuten är motståndarna framme och oroar rejält för första gången genom en direktstyrd backhand vid Emmas vänstra stolpe. Men dessbättre går bollen klart utanför densamma. Exakt efter halva perioden, 10:00, drar Frida Tundo iväg en riktig mörsare klockrent i ribban(!). Det känns verkligen som att 3:e målet hänger i luften nu……….. Tjejerna dominerar matchen eftertryckligt och har ett fint och rörligt spel framåt. 14:44 in på perioden kommer Varla/Sandö i en av sina ganska lätträknade attacker och får till ett bra läge från vänster vinkel i slottet. Men Emma glider ut och gör sig stor och avvärjer därmed rätt säkert. 16:46 är spelat när domarna får flöjta för mål igen. Den här gången är det Nicolina Johansson som skjuter ett lågt skott, avlossat precis på andra sidan mittlinjen in i motståndarnas zon. Petra Simonovski täcker föredömligt sikten för målvakten och så smiter bollen in. 3-0 och det känns hur tryggt som helst. Men, sista ordet i perioden blir Varla /Sandös. För efter 18:08 sätter en forward ganska skickligt 3-1 målet på volley bakom Emma, efter att hon först räddat ett skott utifrån banan. Det absolut sista som händer av värde är att en spelare i Varla /Sandö åker på 2 minuters utvisning för slag. 3-1 ledningen känns stabil och borde varit minst något mål till faktiskt.

Period 2 Det inledande övertalsspelet från Höllvikens sida blir lite andefattigt och istället drar vi på oss en straff och 2 minuters utvisning för Lina Petersson, när en motståndare tydligen hakas upp på något vis vid en inbrytning från vänsterkanten nära mål i vår zon. Det såg lite märkligt ut faktiskt…………Straffläggaren drar bollen bakåt när hon precis ska avsluta mot mål och blir då avblåst i samma sekvens som Emma också räddar själva skottet. Efterföljande boxplay är superbt, där vi i princip lyckas hålla i bollen nästan hela tiden trots en spelare mindre på banan. 4:09 visar matchuret när det helt plötsligt är match ordentligt igen! Då drar nämligen en motståndarforward upp en rejäl macka i Emmas vänstra kryss, efter att vi tappat bollen lite onödigt på egen planhalva. I samma minut, efter 4:53, drar Rebecka Tilly en rejäl mörsare klockrent i ribban efter att hon kombinerat fint inne i motståndarzonen med Petra Simonovski. Efter 9:51 väljer Mattias Hellman att ta timeout. Direkt efter detta får vi se ett härligt anfall som avslutas med ett instick av Petra Simonovski farmför mål, där Sofia Otterström petar bollen precis utanför stolpen. 10:31 spelat får vi se en av matchens absolut bästa prestationer, när Emma gör en fenomenal enhandsräddning med vänster näve högt upp i målet, halvt liggandes på golvet. Detta efter en fin frislagsvariant från Varla/Sandö. Men även fortsättningsvis är det tveklöst ”Hölle” som står för det mesta och bästa av spelet. Från minut 13-15 är pressen rejäl inne i motståndarzonen och det är inte frågan om, utan snarare när nästa mål ska sitta i nät. 15:40 är det så dags! Rebecca Tiljander, Sofia Otterström och Petra Simonovski ”leker” sig fram på ett snyggt vis och till sist är det Petra som får äran att ”smäcka” dit bollen i nätmaskorna. 4-2 på tavlan, vilket faktiskt är smickrande siffror för Varla/Sandö, även om de har spottat upp sig lite i jämförelse med period 1. Efter 17:20 får en Varla/Sandö lirare uppsöka botbänken 2 minuter för slag. Tjejernas powerplay är helt okey, men trots en del avslut mot mål, får de inte till det riktigt till 100%. 19:51 slinker så en reducering till 4-3 in lite snopet lågt intill Emmas högra stolpe. Detta efter att Varla/Sandö helt riktigt chansat ett tag med att plocka ut målvakten. Men sista repliken blir orange. För direkt på tekning skickar Sofia Bengtsson en långboll upp i banan, som namnen Otterström skarvar vidare mot det tomma motståndarmålet. Någon meter före mål förlänger för säkerhets skull Petra Simonovski bollen in i nät. 5-3 slut, efter en stabil insats. Där differensen rent målmässigt var lite smickrande för våra motståndare.

Höllviken-Hvidovre Attack 2-1 (0-0, 2-1)

Period 1 Matchen börjar ganska avvaktande inledningsvis utan några direkta farligheter på något håll. Den första gången det hettar till rejält har vi kommit 8:10 in i matchen. Då lossar Josefin Persson bössan från långt håll mot mål. Framför detsamma står Hanna Carlsson och styr bollen rakt på målvakten, som inte har en aning om att hon räddar! Detta blir startsignalen till en offensiv mot danskornas mål. 8:41 drar Sofia Otterström iväg ett bra dragskott från en position till höger i slottet som smiter strax utanför. Bara sekunderna senare surrar Höllviken vidare i anfallszon och den här gången är det Ebba Lundqvist som får till ett giftigt avslut precis bredvid målis vänstra kryss. 11:07 är det dags för nästa farlighet när Hanna Carlsson tar sig runt på högerkanten och bryter in mot mål. Men hennes backhandavslut tar i burgaveln. Mellan minut 13-14 är i tur och ordning Sabina Persson, Jessica Andersson och Linnea Brynell framme och är nära att ge oss ledningen i matchen. Men det är som förgjort när det kommer till det sista momentet. Som sagt, chanser saknas inte………..15:58 sticker danskorna upp och oroar rejält för första gången. Men Malin gör en finfin räddning och styr ut bollen med vänsterhanden på ett farligt avslut från vänster i slottet. Trycket från Höllviken tilltar i slutet v perioden. Bästa Höllvikenchansen i slutet av perioden kommer när Sabina Persson kommer farande längs med högerkanten och släpper in bollen i perfekt läge till framstormande Sofia Otterström, som från ett centralt läge i höga slottet drar iväg ett bra skott. Men räddningen från målvakten går inte heller av för hackor. Absolut bästa chansen i perioden är Hvidovres när bara 25 sekunder återstår av första perioden, när en spelare får helt friläge med öppen kasse framför sig. Detta efter ett underbart diagonalpass genom vårt försvar från vänster till höger. Men bara någon meter framför mål stöter den danska forwarden bollen över! Puh, där var det riktigt nära……….0-0 i paus, men med gott hopp om att vi ska kunna gå segrande ur matchen.

Period 2 Efter 4:11 har vi en finfin möjlighet att näta när vi kommer i ett 2 mot 1 läge mot Hvidovres mål. Bollförande Sofia Otterström väljer att skjuta själva. Målvakten halvklarar, men blir försatt lite ur spel. Sofia följer själva upp sin retur, men tyvärr utanför målet. Där var det supernära nätrassel…………… 5:15 in i perioden kommer Jessica Andersson i en snabb attack på högerkanten, släpper in ett perfekt instick till Ebba Lundqvist, som går på direktavslut. Men, återigen räddar målvakten. 8:26 har gått när Hvidovre sticker upp och ett snabbt anfall avslutas med ett vackert volleyskott från vänster vinkel. Men Malin är på hugget och räddar med kroppen. I 11:e minuten är det ytterst nära igen. Både Sofia Otterstöm och Ebba Lundqvist är framme i samma moment och har varsitt avslut mot mål i en rörig situation nära målgården. Men det är som förgjort…………..13:30 tar Höllviken timeout. En mycket lyckad sådan skulle det visa sig! För bara 25 sekunder senare sitter så äntligen(!) 1-0 i Hvidovres mål. En härlig långboll från egen zoon av Frida Tundo hittar perfekt fram till en helt friställd Rebecca Tiljander, som inte gör något misstag utan skickar in bollen lågt i målvaktens vänstra hörn. 18:08 är det danskornas tur att ta timeout. Efter detta plockar man ut keepern och satsar allt på en kvittering med ytterligare en utespelare. Men detta straffar sig när Ebba Lundqvist förtjänstfullt jobbar åt sig bollen i egen försvarszon, driver den framåt något, innan hon skjuter den mot det tillspillogivna Hvidovremålet. Där kommer Jessica Anderssson framstormande och skarvar den vidare in i mål. Detta efter 18:48 spelat. Matchen avslutas med att Hvidovre får ett tröstmål när 3 ynka sekunder återstår. En motstånarforward får på en bra mörsare, som tar hårt i ribban och studsar ner på mållinjen. Märkligt nog döms det mål, med motiveringen att bollen tagit inne i nätet, vilket den i alla fall definitivt inte gjorde! Hursomhelst, seger med 2-1. En rättvis sådan, som då innebar att tjejerna belade 2:a platsen i gruppen och därmed fick möta Häljarp i kvartsfinal, som då alltså slutade 3:a i sin grupp.

Höllviken-Häljarp 2-2, (0-2, 2-0) 3-4 efter straffar

Period 1 Tjejerna såg laddade ut när kvartsfinalen inleddes mot division 2 seriekollegan Häljarp. Det var Höllviken som tog tag i spelet, men det tog allt några minuter innan första skottet avlossades mot mål. Då var det Ebba Lundqvist som frestade på med ett vinkelskott vrån vänster, som målvakten inte hade några större bekymmer med. (Tyvärr fanns det ingen matchklocka i Sandeplanshallen, så jag har inga tidsangivelser alls att delge). Nästa farlighet för Höllvikens del kom när Petra Simonovski var framme och knackade en backhand mot Häljarps kasse, på en förlupen boll i farlig närhet av målet. Men bollen tog rakt på målvakten. Efter ca 5 minuters spel kom Hanna Carlsson loss och befann sig helt friställd mot Häljarps målvakt. Men med lite tidsbrist för den gode Hanna så gick tyvärr det avslutande skottet rakt i magen på målvakten. Strax därpå iscensatte Häljarp en giftig kontring när tjejerna tappade bollen lite väl enkelt på mittplan. En fin långboll nådde en forward, som sprintat in mellan våra backar och helt solo stötte hon in ledningsmålet till 1-0 bredvid Emma i vårt mål. Efter denna kalldusch fortsatte så Höllviken att metodiskt skapa chanser. Allt medan Häljarp backade hem och satsade på kontringar. Just en sådan kontring skapade nästa viktiga händelse i matchen, då en friställd Häljarpsspelare hakades upp, med efterföljande straff. Straffen var inte dåligt lagd, men Emma vräker sig i sidled och gör en kanonräddning efter den sista dragningen från motståndaren. Härligt! Men eftersom straffen missas får tjejerna ägna sig åt 2 minuters boxplay. Här lyckas tyvärr för vår del Häljarp rulla upp oss och göra ett riktigt snyggt mål, efter ett fint instick framför mål, där en spelare stöter in bollen. Det känns extra surt eftersom denna händelse föregicks av att dels ett inslag som felaktigt tilldömdes Häljarp, dels en solklar låsning av en Höllvikenklubba, som domarna blundade för. 0-2 i nacken, men ca 1,5 period kvar att spela, så än finns det gott hopp om en vändning. Ju längre perioden framskrider, desto mer trycker Höllviken tillbaka motståndarna. Stundtals är det riktigt grötigt framför Häljarps mål, när man i princip ”parkerat bussen” framför detsamma. Men, man gör det bra, inget snack om saken. För vi har svårt att få igenom skott och inspel i den kompakta försvarsmuren. Två ytterligare bra sekvenser får vi se innan paus. Nicolina Johansson får iväg ett riktigt bra slagskott från vänsterkanten, som målvakten tippar över i sista stund med hjälmen och Sofia Otterström får iväg ett bra dragskott nära mål, som målvakten tappar. Men en Häljarpsback hinner rensa undan i sista stund framför framstormande Höllvikenlirare.

Period 2 Efter bara någon minuts spel drar Linnea Brynell iväg ett riktigt vasst dragskott, som tar stenhårt uppe i målis vänstra ribbkryss. Den var verkligen värd ett bättre öde…………..Höllviken har nu höjt tempot ytterligare och satsar ännu mera framåt. Men, då och då får Häljarp igång sitt vassa kontringsspel. Ca 3 minuter in på perioden får vi ett bevis för detta när en forward kommer loss och bryter in från höger. Men Emma är på hugget och gör en mycket kvalificerad dubbelräddning. Efter ca 5 minuters spel åker Josefin Persson på 2 minuter för hårt spel. Tjejernas boxplay är utmärkt och man bibehåller t om bollen i motståndarens zon det mesta av tiden. Intensiteten tilltar i matchen och Höllviken har nu ett konstant tryck mot Häljarp, som börjar se riktigt trötta och ansträngda ut. När ca halva perioden är avverkad åker en Häljarpsspelare ut för hårt spel. Efter en stunds bra powerplay får vi oss till livs en underbar och inövad kombination, som avslutas med att Sabina Persson serverar Sofia Otterström bollen i svag vänstervinkel framför mål. Därifrån direktskjuter Sofia in reduceringen till 1-2 i bortre gaveln. Riktigt snyggt! Chanserna avlöser varandra framför Häljarps mål, men den vita försvarsmuren är både tät och månghövdad. Med ca 3-4 minuter kvar tar Josefin Persson steget upp från sin backplats och snor därmed åt sig bollen från sin markerade forward vid ett uppspel längs med sargen. Hon driver bollen in på motståndarens planhalva, bryter in något och skickar in kvitteringsbollen till 2-2 lågt till vänster om målvakten. En stark prestation! Detta ger ytterligare energi till våra orangea hjältinnor, som nu är på jakt efter mera. Med bara ca minuten kvar är det ytterst nära när målvakten inte lyckas hålla ett backskott och både Petra Simonovski och Rebecca Tilly är framme och hugger på returen. Men det vill sig inte…………Istället avslutas matchen med att Häljarp får till en jättechans framför Emma, men hon lyckas stöta undan bollen i sista stund. Puh, där var det nära ett mål i nacken. 2-2 vid full tid och det var dags för straffläggning för att få fram en vinnare. Först 5 straffar vardera och därefter eventuellt suddenstraffar.

Straffomgång 1. Emma klarar Häljarps första straff. Sofia Bengtsson missar Höllvikens straff efter att ha skjutit en backhand i stolpen. Straffomgång2. Häljarp tar ledningen med 1-0. Josefin Persson kvitterar till 1-1 med en iskall straff, där hon enkelt lyfter in bollen intill målis högra stolpe. Straffomgång 3. Emma gör en utmärkt räddning, på en ganska bra straff. Sofia Otterström missar, när hon oturligt tappar iväg bollen helt vid sin sista dragning. Straffomgång 4. Emma gör en kalasräddning när hon slänger sig och tar en bra lagd straff. Ebba Lundqvist sätter sin straff stenhårt och ytterst snyggt rakt upp målvaktens vänstra kryss. Vilken ärta! Först verkar det som domaren dömer mål, men sedan får man klart för sig att han dömt bort målet för att man anser att Ebba dragit bollen bakåt i något moment. Det var då definitivt inget man rent visuellt kunde se från läktarplats. Med dagens fina mobilteknik, så var det också flera Höllvikenanhängare, som efteråt hade beviset på bild. Ebbas straff borde ha godkänts! Straffomgång 5. Häljarp sätter sin straff och tar ledningen med 2-1. Petra Simonovski missar sin straff och därmed var det hela avgjort.

Lite snopet att åka ur turneringen på det här sättet kan tyckas och efteråt var det stora diskussionsämnet Ebbas felaktigt bortdömda straff. Men summerar man hela helgen så har damlaget återigen gjort bra ifrån sig. Visst, det finns en hel del att slipa på ännu innan allt kuggar in perfekt. Men, det finns såklart också massor av glädjeämnen att ta med sig in i framtiden. Tiden talar för det här laget, som undan för undan bara kommer att bli allt bättre ju längre fram på säsongen man kommer. Jag är dock helt övertygad att redan det här spelet man presterar nu, kommer att räcka långt i kommande division 2 i år.